facebook instagram
menu

Hlavní stránka golfového klubu Radíkov, kde naleznete všechny důležité informace.

golf, golfové hřiště, golf Radíkov, Radíkov, golfový klub

Online kamera
Lokace
Ceník
Plán hřiště
Novinky
Kontakt

Noční turnaj dvojic pod hvězdnou oblohou

25. 07. 2023

V sobotu se na našem hřišti uskutečnil pod hvězdnou oblohou, na které dominoval Velký vůz, první letošní Noční turnaj dvojic.

V prvním kole, ještě za světla, se odehrál Texas Scramble dvojic na devíti jamkách. Po setmění, které přišlo dříve a bez varování, se hrálo druhé kolo ve formátu Foursome na vybraných jamkách. Ty byly přizpůsobeny nočním podmínkám. Délka vybraných jamek byla upravena tak, aby ji bylo možné odehrát v rámci osmi minut. Tento čas odpovídal době po kterou míček s LED světly svítil od okamžiku aktivace prvním úderem na jamce. Od odpaliště určovaly menší LED světýlka směr k jamkovišti, které bylo celé osvětlené. Pro lepší přehlednost byli hráči označeni svítícími náramky stejné barvy jako jejich golfový míček. Baterie a čelovky mohly být využity pouze při zapisování počtu ran do skórkarty a v případě nouze. Výsledky turnaje byly vyhlášeny pár minut před půlnocí. S nočními podmínkami si nejlépe poradila dvojice Benjamin Meert a Jan Grygar (oba GC Radíkov). Na druhém místě se umístili Vojtěch a Jan Hallovi (oba GC Radíkov), a třetí místo patří dvojici Jiřímu Koubkovi (Pražský Golfový Klub) s Ondřejem Kopkou (Golf Klub Hukvaldy).

Noční pohled z výšky připomínal spíše přistávací dráhy velkého letiště než golfové hřiště. Hráči se svítícími náramky představovali pohyb letadel po ranveji. Cíl užít si golf pod hvězdami, ochutnat výborné jídlo z grilu a neztrati se ve tmě byl splněn.

Další akcí na našem hřišti bude Turnaj o pohár starosty obce Radíkov, který se uskuteční v sobotu 29. července, na který jsou všichni golfisté a příznivci golfu srdečně zváni.


Další fotografie z nočního turnaje naleznete v galerii.

Video se svolením www.liborgajdos.com: Noční turnaj dvojic  

Hranický Deník: Letiště v Radíkově?