facebook instagram
menu

Hlavní stránka golfového klubu Radíkov, kde naleznete všechny důležité informace.

golf, golfové hřiště, golf Radíkov, Radíkov, golfový klub

Online kamera
Lokace
Ceník
Plán hřiště
Novinky
Kontakt

Turnaj CRS tools 2023 - slunce, teplo a dobrá nálada

13. 08. 2023

Čtvrtým turnajem v sobotu 12. srpna pokračovala golfová série RADÍKOV GOLF TOUR 2023, která se tím přehoupla do své druhé poloviny.

Vítězům turnaje věnovala ceny společnost CRS tools s.r.o. ze Vsetína, která nabídla i technickou pomoc při vrtání jamek. I když její zaměření je na hloubkové vrtání, zjistila že není díra jako díra, a raději přenechala tuto činnost zkušenému greenkeeperovi klubu. 

Studené a deštivé počasí z minulých dnů vystřídalo slunce a teplo. Radost z této změny byla viditelná na tvářích všech účastníků. O něco jasnější úsměv měl Jakub Gajdoš, vítěz turnaje, který se hrál na rány s vyrovnáním HCP. Na druhém místě byl Zbyněk Popelík a třetí místo obsadila Hana Mutlová (všichni GC Radíkov). Jak je již tradicí klubových turnajů na Radíkově, součástí vyhlašování výsledků byl i “květinový ceremoniál”, při kterém získali sladkou čokoládovou odměnu hráči, kteří se umístili na čtvrtém až šestém místě.

Turnaj byl tentokrát zpestřen o dvě vložené soutěže - nejdelší odpal a co nejblíže jamce. Golfisté poznali sílu větru když se pokoušeli o nejdelší odpal na čtvrté jamce. Čím delší odpal, tím více vítr zanesl míček do blízkého lesa. Cenu za nejdelší odpal si odnesli Markéta Regecová a Jakub Gajdoš (oba GC Radíkov), kterým se podařilo překonat nástrahy větru již v první kole. Soutěž o co nejblíže šesté jamce byla velmi obtížná. Zasažení jamkoviště první ranou tak, aby míček skončil co nejblíže jamce, která byla navrtána blízko levému okraji a chráněna písečným bankrem bylo vzhledem k větru téměř nemožné. Za nejlepší ránu byl oceněn v těchto těžkých podmínkách Zbyněk Popelík (GC Radíkov).

RADÍKOV GOLF TOUR 2023 bude pokračovat v sobotu 26. srpna turnajem TRUMF Challenge 2023, na který všechny golfisty, golfistky a příznivce golfu srdečně zveme.


Další fotografie z turnaje naleznete v galerii.